TRANSPORT GRATUIT PENTRU TOATE COMENZILE!
 

Abonează-te la newsletter și profita de numeroasele noastre promoții și de

MULTE ALTE AVANTAJE!

 
Cărţi pentru copii, NOI şi UȘOR UZATE, găsite rapid după 12 criterii | Reduceri de minim 20 % - 65 % | TRANSPORT GRATUIT, ORIUNDE IN TARA, PENTRU TOATE COMENZILE!
RON
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • RON
0729-185333

Un calendar de Advent deosebit: cartea Crăciun fericit! de Tony Wolf

Data: 11 Noiembrie 2016

de  


Zilele trecute mi-am dat seama că luna decembrie e chiar după colț. Am intrat în fibrilații, deși lista de cadouri e făcută din vară. Nu Crăciunul este problema, ci calendarul de Advent! Ce inventez eu anul acesta, inedit și creativ și interesant, pentru această tradiție mai puțin cunoscută publicului larg?

bradutCe este calendarul de Advent, mă veți întreba mulți. Să începem cu începutul… Ce este și care sunt semnificațiile Adventului? Adventul este timp de bucurie și liniște, în așteptarea Crăciunului. De Advent se deschid căsuțele târgurilor de Crăciun, iar atmosfera feerică se umple de arome de vin fiert și turte dulci, de glasuri vesele. Probabil că tot din Advent începe și Moș Crăciun să-și pregătească renii și sania, iar poșta lui nu mai face față scrisorilor. Tradiția vine din Biserica Catolică și începe în a patra duminică înainte de 25 decembrie, așa că data diferă de la an la an, între 27 noiembrie și 3 decembrie. În fiecare dintre cele patru duminici de Advent se țin slujbe speciale, în pregătirea Crăciunului, iar în mijlocul familiilor este o tradiție aprinderea câte unei lumânări din coronița de Advent. Corespondentul său în Biserica Ortodoxă ar fi, numai într-o anumită măsură, perioada postului, deși cele două diferă atât prin durată, cât și prin felul în care sunt celebrate. Calendarul de Advent este expresia nerăbdării și a pregătirii în așteptarea sărbătorilor, numărând, la propriu, zi cu zi, până în Ajunul Crăciunului – în Advent, fiecare zi ar trebui să ne îmbogățească sufletește, să ne bucure și să ne introducă treptat în atmosfera Crăciunului.

craciun-fericit

Măria Sa, Internetul, m-a salvat de la un atac de panică. De anul trecut îmi propusesem ca în loc de calendar de Advent să citim în fiecare seară o carte diferită (idee pe care am menționat-o și în articolul din Campania Împreună creștem cititori), și căutând și mai adânc, am descoperit la editura Crișan cartea Crăciun fericit! de Tony Wolf. Într-o doară, mă gândesc să scriu pe grupul de parenting de pe Facebook că vreau să o comand. Era ora 22, mă pun la somn. Dimineață, sute de notificări, zeci de mesaje private. Ce, a venit sfârșitul lumii, mă întreb, și au uitat să mă anunțe și pe mine? «Ești o curajoasă», mă compătimeau unele mămici, gândindu-se la ce chin va fi când încep livrarea lor. «De unde am siguranța că dacă îți plătesc în avans, chiar vei pune comanda?», încercau să mă testeze altele. Din vorbă în vorbă, fără prea multe zile de gândire, achit la bancă cele 150 de cărți precomandate. Cu toatele visam să ajungă cărțile până prin 1 decembrie, deh, calendar de Advent! Exact în ziua menționată pe site ca posibilă dată de livrare, curierul mă sună disperat: «Doamnă, am 12 colete pentru dumneavoastră, sper că sunteți acasă!» Și nu, nu eram, dar am făcut în așa fel încât cărțile să ajungă la mine. Și din nou mobilizare! Mesaje private pe Facebook, sms-uri, telefoane, că, deh, trebuiau livrate 150 de cărți. 148 de fapt, că mi-am făcut și eu stoc.

cadouri

Am avut emoții. Am comandat o carte doar pe baza unor fotografii de pe site-ul editurii și a notorietății autorului. Când comanzi pentru tine, e una, dacă se întâmplă ceva rău, ești doar tu dezamăgit(ă), dar când comanzi pentru 118 persoane, șansele să ți-o iei sunt mari! Dar sunt atât de încântată și entuziasmată de ceea ce am găsit în cutii! Cartea este de fapt o cutie frumos colorată, în formatul unei cărți puțin mai mari de A4, ce conține 24 de cărticele-globuri de citit și un brăduț predecupat de confecționat și împodobit (foto mai sus). Fiecare cărticică are o povestioară, o poezie, un cântecel sau o rețetă de prăjitură… Bingo! Calendarul de Advent ideal! Câte o carte de citit în fiecare zi a lunii decembrie, până în seara de Ajun!

Cartea este disponibilă pe situl editurii Crișan, aici>>

Noi ne pregătim de Advent! Să ne bucurăm în așteptarea Crăciunului și să petrecem timp de calitate cu familia noastră, crescând împreună mici cititori!

Un

Crăciun

fericit tuturor

prietenilor voştri

şi sărbători fericite

alături de toţi cei dragi!

Crăciun fericit mamelor,

tăticilor, frăţiorilor şi rudelor

voastre! Crăciun fericit copiilor


Citeste articolul original pe blog.serialreaders.com .

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu până acum

Produse noi

Croitorasul cel viteaz si alte 7 povesti

Croitorasul cel viteaz si alte 7 povesti

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei
Picteaza cu poneii tai preferati!

Picteaza cu poneii tai preferati!

-20%
Preț: 15.99Lei
Preț de listă: 19.99Lei
Culori magice din Equestria

Culori magice din Equestria

-20%
Preț: 18.39Lei
Preț de listă: 22.99Lei
Calatorie in regatul prieteniei

Calatorie in regatul prieteniei

-20%
Preț: 18.39Lei
Preț de listă: 22.99Lei
Si poneii merg la doctor!

Si poneii merg la doctor!

-20%
Preț: 18.39Lei
Preț de listă: 22.99Lei

Cele mai vândute produse

Puisorul curios

Puisorul curios

-25%
Preț: 32.17Lei
Preț de listă: 42.90Lei
Prieteni fara grai 1

Prieteni fara grai 1

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei
Prieteni fara grai 3

Prieteni fara grai 3

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei
Povestea lui Moş Crăciun (cu DVD)

Povestea lui Moş Crăciun (cu DVD)

-20%
Preț: 27.92Lei
Preț de listă: 34.90Lei
Prieteni fara grai 2

Prieteni fara grai 2

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei

Articole blog

Ce trebuie să aibă o carte de povești pentru copii pentru a fi apreciată?

22 Martie 2018
Redactarea și editarea unei cărți de povești pentru copii poate părea, la prima vedere, o joacă, dar este o provocare pentru orice autor. Publicul foa...

Cum îţi încurajezi copilul să citească de plăcere?

16 Martie 2018
Ce importanţă mai are lectura clasică azi şi cum îţi încurajezi copilul să citească de plăcere  

Cărți vs jocuri video: care dintre cele două elemente este benefic în educația și formarea copiilor?

01 Martie 2018
În vremurile moderne, copiii sunt din ce în ce mai atrași de tehnologie, pe care o asimilează în jocurile lor, renunțând la mijloacele clasice de dive...
Sus
})});