TRANSPORT GRATUIT PENTRU TOATE COMENZILE!
 

Abonează-te la newsletter și profita de numeroasele noastre promoții și de

MULTE ALTE AVANTAJE!

 
Cărţi pentru copii, NOI şi UȘOR UZATE, găsite rapid după 12 criterii | Reduceri de minim 20 % - 65 % | TRANSPORT GRATUIT, ORIUNDE IN TARA, PENTRU TOATE COMENZILE!
RON
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • RON
0729-185333

Cititul în scop recreativ îmbunătățește funcțiile cerebrale ale copiilor

Data: 06 Octombrie 2017

Un studiu care a inclus 17.000 de copii, încă de la naștere, a constatat că cititul de plăcere îmbunătățește nu doar nivelul alfabetizării și al vocabularului, ci efectele benefice se extind și in alte direcții, cum ar fi matematica. Cercetătorii au descoperit și efectele pe care le produce cititul de plăcere, început de la vârste fragede.

Intitulat „British Cohort Study”, studiul a fost coordonat de Prof. Alice Sullivan, sub egida „Centre for Longitudinal Studies” (CLS)  din cadrul Universității din Londra. Cercetarea monitorizează evoluția a 17.000 de subiecți născuți în 1970 în Anglia, Scoția și Tara Galilor. La interval de câțiva ani, subiecții sunt chemați la un interviu în cadrul căruia oamenii de știință urmăresc să obțină informații legate de diferite aspecte ale vieții lor, de la educație și locul de muncă până la aspecte legate de sănătatea fizică și psihică. Prin datele obținute se urmărește identificarea elementelor care influențează dezvoltarea individuală într-o perioadă lungă de timp.

Dintre cei 17.000 de subiecți, 6.000 au trecut printr-un set de teste cognitive la vârsta de 16 ani. Au fost testați copiii care proveneau din aceleași medii sociale și obținuseră rezultate similare la testările anterioare efectuate la 5 și 10 ani. Cercetătorii au descoperit că cei care citeau cărți în mod frecvent la vârsta de 10 ani, mai mult de o dată pe săptămână, odată ajunși la vârsta de 16 ani au avut rezultate mai bune la testele cognitive decât cei care citeau mai puțin. Cu alte cuvinte, s-a stabilit o legătură între cititul de plăcere și o evoluție intelectuală mai rapidă, atât în dezvoltarea vocabularului, a scrierii, dar și în matematică. Impactul generat de citit asupra evoluției intelectuale a fost de 4 ori mai mare decât cel generat de influența unui părinte absolvent de studii superioare.

Cititul îi determină pe copii să învețe cuvinte noi, așadar legătura dintre lectura de plăcere și dezvoltarea vocabularului era una evidentă. Legătura cu dezvoltarea abilităților matematice a fost un rezultat surprinzător. Mai mult, cititul stimulează gândirea, apariția de idei noi, pe lângă asimilarea de informații și concepte noi. Lectura de plăcere duce și la o abordare mai eficientă asupra învățatului în general, care se poate cultiva pe parcursul întregii vieți.

Studiul continuă, iar rezultatele sale urmează să fie completate cu influențele pe care le are lectura și la vârstă adultă.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu până acum

Produse noi

Prima mea carte cu puzzle - My Little Pony

Joaca-te cand faci baita - My Little Pony

-20%
Preț: 47.99Lei
Preț de listă: 59.99Lei
Bunico, spune-ne o poveste!, Tony Wolf

Bunico, spune-ne o poveste!, Tony Wolf

-20%
Preț: 39.92Lei
Preț de listă: 49.90Lei
100 de sunete

100 de sunete

-25%
Preț: 52.42Lei
Preț de listă: 69.90Lei
Matematica si explorarea mediului - Fise de lucru

Matematica si explorarea mediului - Fise de lucru

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei
Comunicare in limba Romana - Fise de lucru

Matematica si comunicare - Fise de lucru

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei

Cele mai vândute produse

Puişorul curios

Puisorul curios

-25%
Preț: 32.17Lei
Preț de listă: 42.90Lei
Povestea lui Moş Crăciun (cu DVD)

Povestea lui Moş Crăciun (cu DVD)

-40%
Preț: 20.94Lei
Preț de listă: 34.90Lei
Prieteni fără grai 3

Prieteni fara grai 3

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei
Prieteni fără grai 1

Prieteni fara grai 1

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei
Prieteni fără grai 2

Prieteni fara grai 2

-20%
Preț: 7.92Lei
Preț de listă: 9.90Lei

Articole blog

Cum pot fi determinați copiii să citească într-o lume cu atâtea tentații digitale?

08 Februarie 2018
Beneficiile cititului și ale cărților asupra dezvoltării cognitive și emoționale a copiilor și adolescenților a fost demonstrată de o serie de studii....

Beneficiile cititului pentru copii și adolescenți

25 Ianuarie 2018
Generațiile noi de copii și adolescenți sunt din ce în ce mai greu de îndrumat către citit. Elementele digitale care îi distrag sunt numeroase, divers...

Cum pot copiii să descopere plăcerea cititului cu povești de Crăciun?

14 Decembrie 2017
Spiritul Crăciunului poate deveni un ajutor de nădejde pentru copii în descoperirea plăcerii de a citi. Poveștile legate de această perioadă sunt plin...
Sus
})});