Cărţi pentru copii, NOI şi UȘOR UZATE | REDUCERI MARI, între 20 - 65 % | TRANSPORT GRATUIT, PRIN CURIER RAPID, ORIUNDE ÎN ȚARĂ, PENTRU TOATE COMENZILE!
CĂRŢI PREMIUM pentru COPII... AȘIJDEREA! Ale noastre şi ale partenerilor noştri.
Categorii

0

Vezi toate articolele

Cum pot fi determinați copiii să citească într-o lume cu atâtea tentații digitale?

Cum pot fi determinați copiii să citească într-o lume cu atâtea tentații digitale?

Beneficiile cititului și ale cărților asupra dezvoltării cognitive și emoționale a copiilor și adolescenților a fost demonstrată de o serie de studii. Argumentele pe care aceste studii le „pun pe masă” sunt incontestabile, dar „munca de convingere” pe care părinții trebuie să o ducă pentru a înlocui telecomanda televizorului, controlerul consolei, ecranul tabletei sau al telefonului mobil cu o carte este una majoră.

Totuși, părinții ar putea crea o imagine pozitivă pentru cărți, astfel încât acestea să fie preferate tentațiilor digitale ca activități de timp liber, nu complet, ci într-o proporție cât de cât acceptabilă. Părinți, pentru a reuși, aveți nevoie de multă răbdare și determinare! Efortul merită, deoarece beneficiile sunt majore!



Creați o cultură a cititului, a cărții acasă, în familie

Încercați să faceți cărțile cât mai accesibile pentru copii. Lăsați-le la vedere, nu le închideți în dulapuri din care nu sunt vizibile. Citiți-le copiilor mici în mod regulat și încercați să insuflați ideea că cititul este o activitate distractivă. Jocul este principala activitate a copiilor, iar cartea trebuie percepută, inițial, ca un joc pentru a deveni distractivă. Când copiii sun mai mari și citesc singuri, discutați despre cărți în familie, la masă sau când toată familia este reunită în sufragerie pentru momentele de relaxare de la finalul fiecărei zile. De asemenea, puteți organiza cluburi de lectură sau puteți sugera ideea la școală.


Lăsați copiii să citească ce vor, atât timp cât lectura este potrivită vârstei

Indiferent că este vorba de un roman, de o carte de povești, de un basm pentru copii, de o revistă, sau de o carte cu benzi desenate, lăsați-le copiilor frâu liber. Astfel vor aborda cititul ca pe o plăcere, ca pe o activitatea recreativă pe care o practică în timpul liber.


Faceți un eveniment de familie din vizitele la librărie sau din cumpărarea de cărți online

La fel cum sunt percepute petrecerile organizate pentru zilele de naștere sau ieșirile la locul de joacă, cititul, cumpărarea cărților trebuie percepute ca o activitate distractivă. La librărie sau la bibliotecă, lăsați-l pe cel mic să-și aleagă ce vrea să citească. Dacă nu știe încă să citească singur, mergeți printre rafturi și încercați să-i oferiți explicații asupra conținutului din spatele unei coperți pe care o consideră atractivă.


La adolescenți, conectați cititul cu folosirea constructivă a tehnologiei

De exemplu, îi puteți încuraja pe adolescenți să întrețină un blog în care să își spună părerea despre ultimele lecturi. De asemenea, îi puteți îndruma în alegerea unor grupuri de discuții online pe marginea titlurilor citite, grup adecvat vârstei lor, bineînțeles. De la vârsta adolescenței, puteți să le oferiți și alternativa cărților electronice pe un e-reader sau pe o tabletă.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu până acum

Produse noi

Cele mai vândute produse

})});