Cărţi pentru copii, NOI şi UȘOR UZATE | REDUCERI MARI, între 20 - 65 % | TRANSPORT GRATUIT, PRIN CURIER RAPID, ORIUNDE ÎN ȚARĂ, PENTRU TOATE COMENZILE!
CĂRŢI PREMIUM pentru COPII... AȘIJDEREA! Ale noastre şi ale partenerilor noştri.
Categorii

0

Vezi toate articolele

Ce trebuie să aibă o carte de povești pentru copii pentru a fi apreciată?

Ce trebuie să aibă o carte de povești pentru copii pentru a fi apreciată?

Redactarea și editarea unei cărți de povești pentru copii poate părea, la prima vedere, o joacă, dar este o provocare pentru orice autor. Publicul foarte tânăr are nevoile, curiozitățile și preferințele lui, iar pentru a-l menține interesat în ceea ce se povestește în carte este de preferat ca aceste nevoi, curiozități și preferințe să-i fie satisfăcute.

Autorii de cărți ilustrate de povești pentru copii trebuie să aibă abilitatea de a combina imaginile cu textul, astfel încât copilul să fie absorbit de poveste, să fie curios să vadă ce se întâmplă pe pagina următoare. Autorii trebuie să-și cunoască publicul țintă și să știe exact la ce reacționează, așa că redactarea și editarea unei cărți de povești pentru copii pot reprezenta, de multe ori, un demers mai delicat decât scrierea unui roman pentru adulți.

Bineînțeles, nu există o rețetă universală pentru o carte de copii care să devină bestseller, dar sunt unele elemente de care orice autor ar trebui să țină cont pentru a putea „vorbi” pe limba publicului său.

1. Definirea publicului țintă. În primul rând, trebuie definit intervalul de vârstă căreia i se adresează cartea. Aceeași poveste va fi abordată diferit dacă se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani, față de o carte care se adresează copiilor cu vârste de 7-11 ani.

2. Alegerea unei teme. Indiferent că este vorba de reinterpretarea unei povești clasice sau de o poveste originală, trebuie redată în așa fel încât publicul țintă să poată relaționa cu ceea ce vede și i se povestește. Așadar, o poveste adaptată la realitățile pe care copilul le cunoaște sau urmează să le descopere oferă cărții și un rol educativ important.

3. Delimitarea părților poveștii. Respectarea delimitării și succesiunii introducere, cuprins și încheiere este esențială. Povestea trebuie construită pentru a atrage atenția, pentru a intriga, pentru a deveni interesantă. Odată construită, povestea începe să se deruleze, să vină cu elemente surpriză, pentru a se îndrepta către un final greu de anticipat.

4. Valoarea educativă. Orice poveste trebuie să aibă și o valoare educativă, o învățătură, un mesaj pe care copilul să-l țină minte. Totuși, lecția ar trebui să fie una subtilă, care să poată fi dedusă din text și din imagini, mai degrabă decât să fie exprimată direct. Descoperirea moralei poveștii este o provocare propusă publicului.

Poveștile și cărțile de povești au un rol important în dezvoltarea copilului, așa că autorii acestor cărți au o responsabilitate mare față de cititori și de formarea lor.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu până acum

Produse noi

Cele mai vândute produse

})});