TRANSPORT GRATUIT PENTRU TOATE COMENZILE!
 

Abonează-te la newsletter și profita de numeroasele noastre promoții și de

MULTE ALTE AVANTAJE!

 
Cărţi pentru copii, NOI şi UȘOR UZATE, găsite rapid după 12 criterii | Reduceri de minim 20 % - 65 % | TRANSPORT GRATUIT, ORIUNDE IN TARA, PENTRU TOATE COMENZILE!
CĂRŢI PREMIUM pentru COPII... AȘIJDEREA! Ale noastre şi ale partenerilor noştri.
Categorii

0

  • |
  • |
  • |
  • |
  • |
  • |
Prima pagina Articole

Articole

Despre povești, fabule și importanța lor pentru copii

povesti pentru copii citite de tataOrice carte cu povești pentru copii este scrisă cu un singur scop: educația! Cu desene, cu sunete sau cărți clasice de colorat (în definitiv și acestea din urmă spun povești copiilor) scopul lor este deci bine determinat. Cu atât mai mult acele lucrări care au în cuprinsul lor fabule, care nu sunt altceva decât niște istorisiri cu tâlc și pe care majoritatea editurilor se străduiesc să le publice. În general, cărțile pentru copii oferă răspunsuri.

 

 

Însă vine o vârstă când ceea ce citesc, ceea ce li se spune, copiilor nu le mai este suficient. Și caută în altă parte, de exemplu pe internet. Iar dacă informațiile de pe internet sunt culese așa cum sunt, fără intervenția (supravegherea) părinților, atunci scopul educativ poate fi compromis.

 

 

Dacă un copil căutând răspunsuri dă de o moralitate îndoielnică, atunci educația lui se va îndrepta cu siguranță într-o direcție greșită. Copiii trebuie educați de mici că rezultatele unei anumite munci aparțin doar unei anumite persoane sau unei colectivități. Furtul intelectual este la fel de păgubos ca orice altă infracțiune. Fiecare copil trebuie educat în spiritul respectului pentru muncă și valoare. Urmează un text despre povești și fabule...

 
Citește în continuare →

Rolul poveştilor în viaţa copilului

Rolul poveștilor în viața copilului este acela de învățare, comunicare, deprindere a abilităților creative și întărire a relației dintre părinte și copil

 

Citește în continuare →

Carti pentru copii de la Lupo di Cremona

carti povesti copii pinguinul PinguV-ați pus vreodată întrebarea cine sunt cei care dau viață desenelor din cărțile pentru copii? Ei bine, creatorii personajelor îndrăgite de cei mici, pe lângă talentul lor de a povesti prin linii, tușe și culori, au darul de a se putea apropia mereu de orizontul copiilor. Creatorii de cărți pentru copii au meritul (și bucuria) de a se raporta mereu la nivelul lor de înțelegere...

Unul dintre cei mai prolifici autori de carti cu povesti pentru copii este Tony Wolf, sau Lupo di Cremona. Rândurile următoare sunt despre el și o viitoare apariție a Editurii Crișan...

Citește în continuare →

Cărţile perfecte pentru bebeluşi

Cum arată cărţile perfecte pentru bebeluşi? Stai puţin… bebeluşii au nevoie de cărţi? Şi sunt de mai multe feluri? Ei, bine, DA este răspunsul la ambele întrebări.

 

Citește în continuare →

Ce trebuie să aibă o carte de povești pentru copii pentru a fi apreciată?

Redactarea și editarea unei cărți de povești pentru copii poate părea, la prima vedere, o joacă, dar este o provocare pentru orice autor. Publicul foarte tânăr are nevoile, curiozitățile și preferințele lui, iar pentru a-l menține interesat în ceea ce se povestește în carte este de preferat ca aceste nevoi, curiozități și preferințe să-i fie satisfăcute.

 

Citește în continuare →

Cum îţi încurajezi copilul să citească de plăcere?

Ce importanţă mai are lectura clasică azi şi cum îţi încurajezi copilul să citească de plăcere

 

Citește în continuare →

Cărți vs jocuri video: care dintre cele două elemente este benefic în educația și formarea copiilor?

În vremurile moderne, copiii sunt din ce în ce mai atrași de tehnologie, pe care o asimilează în jocurile lor, renunțând la mijloacele clasice de divertisment și învățare, cum ar fi cărțile. Această tendință a atras o serie de discuții care cântăresc efectele jocurilor video în comportamentul, dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor, în comparație cu efectele cărților la aceleași capitole.
 

Citește în continuare →

Cum pot fi determinați copiii să citească într-o lume cu atâtea tentații digitale?

Beneficiile cititului și ale cărților asupra dezvoltării cognitive și emoționale a copiilor și adolescenților a fost demonstrată de o serie de studii. Argumentele pe care aceste studii le „pun pe masă” sunt incontestabile, dar „munca de convingere” pe care părinții trebuie să o ducă pentru a înlocui telecomanda televizorului, controlerul consolei, ecranul tabletei sau al telefonului mobil cu o carte este una majoră.

Citește în continuare →

Beneficiile cititului pentru copii și adolescenți

Generațiile noi de copii și adolescenți sunt din ce în ce mai greu de îndrumat către citit. Elementele digitale care îi distrag sunt numeroase, diversificate și extrem de atractive. În condițiile în care copilul și adolescentul au toată informația și divertismentul de care este nevoie pe ecranul telefonului mobil, al tabletei sau al PC-ului, îndreptarea interesului către o carte în format fizic este o provocare majoră pentru părinți și profesori. Totuși, ar trebui depuse eforturi în această direcție deoarece beneficiile sunt extrem de importante.

Citește în continuare →

Cum pot copiii să descopere plăcerea cititului cu povești de Crăciun?

Spiritul Crăciunului poate deveni un ajutor de nădejde pentru copii în descoperirea plăcerii de a citi. Poveștile legate de această perioadă sunt pline de farmec, sunt palpitante și se încadrează perfect în atmosfera de acasă, sub bradul împodobit și cu familia cuprinsă de spiritul de sărbătoare. În același timp, este și o perioadă a cadourilor, a surprizelor, așa că, cei mai mulți copii pot fi foarte agitați și ocupați cu scrisorile pentru Moș Crăciun și așteptarea cu sufletul la gură a venirii acestuia cu sacul plin.

Citește în continuare →
Pagina 1 din 3
«1 2 3»

Produse noi

Cele mai vândute produse

Edituri

})});