Cărţi pentru copii, NOI şi UȘOR UZATE | REDUCERI MARI, între 20 - 65 % | TRANSPORT GRATUIT, ORIUNDE ÎN ȚARĂ, PENTRU TOATE COMENZILE!
CĂRŢI PREMIUM pentru COPII... AȘIJDEREA! Ale noastre şi ale partenerilor noştri.
Categorii

0

Vezi toate articolele

Carti pentru copii de la Lupo di Cremona

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

            Desenul este lucrul esențial în aproape orice carte pentru copii. Aceasta pentru că prin desen li se oferă copiilor cea mai ușor asimilabilă informație. Tocmai de aceea, cărțile cu povești pentru copii ar fi extraordinar de greu de închipuit fără ilustrații, fie ele desene sau fotografii. Apoi, prin intermediul desenelor ilustrând poveștile, copiii învață despre lumea care-i înconjoară. Ilustrațiile ajută copiii să afle rostul ființelor, iar cărțile de colorat le dau ocazia să participe la viața personajelor.

 

carti povesti copii
Tony Wolf în mijlocul copiilor pe care i-a iubit atât de mult

 

            Unul dintre cei mai mari desenatori, un om a cărui existență a fost consacrată desenului pentru copii în cărți cu povești, reviste cu benzi desenate sau chiar emisiuni tv a fost Tony Wolf. Acest artist a fost văzut ca un fenomen în Europa între anii 60 și până la începutul mileniului trei. De creația lui se leagă marile succese ale editurilor de cărți pentru copii.

Puțini știu că imaginea pinguinului umanizat, care s-a întipărit în mintea fiecăruia dintre noi și ne-ar fi extraordinar de greu să ne-o închipuim altfel, este creația lui Tony Wolf. Mai mult, chiar logo-ul Google pentru algoritmul Penguin este inspirat din creația lui Tony Wolf.

            Editura Crișan a publicat până acum mai multe cărți pentru copii cu desene de Tony Wolf și pe care vă invităm să le achiziționați. În același timp, vă informăm că pentru începutul anului viitor este programată apariția cărții Carolina, văcuța cea poznașă

Desene pentru copii și discreția unui artist

            Tony Wolf este de fapt pseudonimul cel mai cunoscut al artistului autor de desene, numele său real fiind Antonio Lupatelli. În lumea celor mici, ale celor mai cunoscute cărți pentru copii, a celor mai frumoase desene îl mai întâlnim pe Antonio sub diverse pseudonime, respectiv Tony Wolf, Oda Taro, L'Alpino sau Antony Moore.

carte cu povesti copii

            Folosirea de mai multe pseudonime pentru semnătura lui Lupatelli s-ar putea interpreta și ca o manifestare a discreției lui. Poate părea paradoxal, dar fiind un creator celebru de desene pentru copii, Lupatelli a preferat să se ascundă sub anglicizatul Tony Wolf. Dealtfel, Antonio va mai avea un pseudonim, mai mult un apelativ între prieteni și în lumea editorilor de cărți pentru copii, respectiv acela de Lupo di Cremona. Cu numele său real, Lupatelli va fi foarte puțin cunoscut, probabil că doar memoria actelor îl va reține astfel.

            Antonio Lupatelli s-a născut în 1930 la Busseto, lângă Parma. În copilărie, familia lui s-a mutat la Cremona, orășel cunoscut drept capitala viorilor, locul de naștere al familiilor de lutieri Amati, Guarnieri și Stradivari. Am putea spune că este un luvru straniu, ca dintre atâtea viori să scoată capul un autor pentru cei mici.

            Creatorul de desene și colaboratorul celor mai mari edituri de cărți pentru copii a murit în luna mai a acestui an. Au rămas în urma lui personaje celebre despre care vom mai vorbi în postările noastre.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu până acum

Produse noi

Cele mai vândute produse

})});